שקט בזכרון - תפריט ארוחת הבוקר


קפה הפוך - כמה שרוצים. הקפה של קולה בוטיק פרסקו באילון הגליל. חלב אורגני של הרדוף. המתקה בirish cream. אופציה טבעונית: חלב שקדים טרי המיוצר אצלנו בבית. המתקה בסילן תמרים.

מיץ תפוזים סחוט טרי או לימונדה מלימונים טריים ונענע לפי העונה.

לחם אפוי בבית, אגוזים, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת וקמחים אורגניים(או במקרה של תקלה לחם איכותי אחר). הלחם אינו מכיל ביצים ומתאים גם לטבעונים.

גבינות - קממבר אגוזים, כדור גבינה שמיכל עושה, סלט גבינת פטה עם זיתי קלמטה פלפל אדום ורוטב פסטו. אופציה טבעונית - ממרחי טופו של משק צוריאל ואחרים (יש לבקש מראש).

טפנדים - זיתים, עגבניות מיובשות שמיכל עושה. רוטב פסטו שמיכל עושה. (אינו מכיל גבינת פרמזן ומיוצר לעיתים מבזיל ולעיתים מעלי זעתר. הכל נקטף בגינה שלנו).

סלט אבוקדו, סלט סלמון או סלט טונה. אופציה טבעונית - דיסת קווקר אם אפשרות לחלבון סייטן (לפי הזמנה).

סלט ירקות עשיר במיוחד (מלפפון, עגבניה, קולרבי, גזר, ירקות עלים, נבטים, פלפלים מ3 צבעים) בדרך כלל אורגני, מטובל בשמן זית מעולה (אנחנו קונים ישר בבית הבד) וחומץ מיושן (4 שנים).אופציה טבעונית - תוספת של אגוזי פקאן, אגוזי מלך, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה ואגוזי קשיו.

חביתה מביצים אורגניות ותבלינים, מקופלת מסביב לגבינת עיזים רכה. אופציה טבעונית - חביתה מקמח חומוס עם ממרח טופו.

ריבות מ4 עד 5 סוגים, מופחתות סוכר ושמורות במקפיא.

. 

עוגת פירות יבשים

200 גרם   פירות יבשים (חמוציות, משמישים, שזיפים וכ"ו}

200 גרם   אגוזים (שקדים, אגוזי-מלך, פקאנים, פסטוקים וכ"ו}

1                               ביצים

7          כפות קמח (  3 כפות קמח מלא ו4 קמח רגיל)

7          כפות סוכר

להניח בתבנית מלבנית של לחם על נייר פרגמנט ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 45-50 דקות. להוציא על רשת לקרור טוב ולחתוך לפרוסות דקות לאחר הקרור.


עוגת ריבועי שוקולד ריבת חלב וקוקוס לפי אהרוני (מופחתת סוכר)

מצרכים:

1 כוס קמח תופח

1 כוס קוקוס

כף סוכר (במתכון המקורי ½ כוס). לאחרונה ניסינו לוותר גם על כף הסוכר הזאת כך שכל המתיקות של העוגה מגיעה מהחלב המרוכז וזה מספיק בהחלט.

125 גרם חמאה

1 ביצה

מצרכים לקרם החלב:

600 גרם חלב מרוכז  ( במתכון המקורי 400 גרם)

1 כפית וניל

30 גרם חמאה

1 כף דבש (במקורי 2)

מצרכים לציפוי השוקולד:

150 גרם שוקולד (אנו משתמשים בפרויבל 73%)

30 גרם חמאה

אופן הכנה:


  • מערבבים את הקמח, הקוקוס, הסוכר והחמאה הרכה לתערובת אחידה.

  • משטחים אותה לתחתית תבנית מלבנית קטנה. אופים בחום של 180 מעלות כעשר דקות.

  • שמים את חומרי הקרם בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים כעשר דקות  או עד שמסמיך על אש גדולה תוך ערבוב תמידי כי אחרת נשרף למטה. יוצקים לתבנית ואופים עוד עשר דקות. אם בסופו של דבר קרם החלב רך מדי הבישול היה קצר מדי.

  • ממיסים את השוקולד והחמאה ויוצקים לתבנית. מקררים וחתוכים לריבועים.


עוגות אגוזים מגולגלות

בצק:

3 כוסות קמח.

1 חבילה 200 גר חמאה.

250 גר גבינה לבנה 5%. או גביע אשל או גביע שמנת 9% או כוס מים.

קורט מלח.

לערבב את כל החומרים ולשטח לשלש רולדות של עוגה.


מילוי:

ריבה תוצרת בית. למרוח שווה על העלה.

לטחון במעבד מזון: ½ כוס סוכר. לאחר שהסוכר נטחן להוסיף חצי כוס שקדים וחצי כוס אגוזי לוז ולטחון עוד פעם קצת עד שהם שבורים גס. להוסיף חצי כוס אגוזי מלך, חצי כוס אגוזי פקאן ורבע כוס פיסטוקים. לטחון לפירורים גסים. לא לטחון יותר מדי כדי שלא תתקבל אבקה שומנית דמוית חמאה.

מוציאים ממעבד המזון ומוסיפים חצי כפית קינמון טחון, חצי כוס צימוקים ללא גרעינים. לפזר על הריבה באופן שווה ולגלגל לרולדה סגורה מהצדדים.

למרוח על הרולדה ביצה טרופה.

לאפות 180 מעלות כ25 דקות עד שהרולדה זהובה.



ריבות

סוד הריבות שלנו הוא במיעוט הסוכר והבישול המהיר והחזק.

לאחר הבישול צריך לאחסן את הריבות בפריזר. אנחנו מכוונים את הפריזר שלנו ל-16 מעלות וזה מספיק. הריבות אינן מחזיקות מעמד במקרר רגיל מכיוון שאין בהן מספיק סוכר לשימור.

כמובן שיש הרבה סוגים של פירות. היחס הוא כוס סוכר לק"ג. לתאנים אפשר להוריד ל3/4 כוס. בריבת חבושים - שתי כוסות לק"ג וגם חצי לימון.

שמים את הפירות ואת הסוכר בסיר גבוה כך שהפירות לא ימלאו יותר משליש הסיר.

שמים את הסוכר ומשאירים 3 עד 4 שעות עד שהסוכר מוציא מיים מהפרי המצטברים בתחתית הסיר.

מבעירים אש גדולה ומשגיחים שלא ישרף. הריבה מוכנה כאשר היא סמיכה כמו לבה מבעבעת. אם יצא נוזלי מדי אפשר לבשל מחדש גם אחרי שהתקרר.

זהירות - הביעבוע יכול להתיז ריבה רותחת לעין או על הפנים. מספיק רגע של חוסר תשומת לב והריבה נשרפת, במיוחד ב20 הדקות האחרונות של הבישול. צריך לערבב כל הזמן.

טיפ מענין: מצאנו שבבית חנניה מוכרים תותים חתוכים בלי העלווה הירוקה המתלווה אל הפרי - ישר לסיר בלי עבודה. שאלו את המוכרים בשדות לידכם אם יש להם תותים כאלו. חוסך המון עבודה.



מתכון לליקר שוקולד וליקר irish cream


One cup (200 CC) of cheap vodka (this is not where the quality feeling comes from)
One can of condensed milk
One pack of whipping cream. (dairy 10-15% or vegetarian)
Put 180 grams of 73% chocolate (we use Fruibel) in a pot with a cup of whipping cream.
Pour in three long shots of espresso each mixed with one teaspoon of good quality cocoa powder (unsweetened, we use Velrone).
Mix with a spoon until the chocolate melts. If needed heat a little. Make sure you heat only enough to melt the chocolate until it loses the coin shape. If you the texture of the liquor is powdery it is not because of the cocoa powder but because you overheated the chocolate coins.
Bland the Vodka, condense milk. Add quarter  teaspoon of almond extract and half teaspoon of vanilla extract. Add a teaspoon of natural orange flavor (you can find it in www.4chef.com  buy also in many nature stores).
While blending, add the coffee/chocolate/cacao paste.
Let bland for few minute. Pour into bottles.
Keep refrigerated. It gives the liquor the right viscosity and it lasts.
If any powdery taste remains, the alcohol usually takes care of it two days, so it is best to keep two days before use, I have not seen anyone resisting it though….

Usage:
Just as a shot of sweet life.
When preparing hot chocolate, use the unsweetened cocoa powder and add two tablespoons of the liquor together with 2 squares of chocolate as a sweetener. Irresistible.


Irish cream: same thing but:
4 coins of chocolate instead of 180 gram.
No cocoa powder.
Only one long shot of espresso.
No orange flavour


המתכון ללחם

חשוב להניח את הדברים לפי הסדר. במיוחד חשוב שהשמרים לא יגעו במים אם משאירים על השהיה עד הבקר.

שתי כפות שמן זית

שתי כפות דבש

כפית מלח

כף גרעיני חמניה קלופים

כף גרעיני דלעת קלופים

כף אגוזי מלך שבורים

כף אגוזי פקאן שבורים

כוס מים

כוס קמח מעורבב: ½ כוס קמח שיפון אורגני מלא. ¼ כוס קמח חיטה אורגני מלא. ¼ כוס קמח אורגני מנופה.

2 כוסות נוספות של קמח אורגני מנופה. סה"כ שפכנו 3 כוסות קמח.

3 כפיות שמרים לחים באבקה של שמרית מהמקרר. עם שמרים יבשים זה לא מצליח לנו. חשוב לשמור על השמרים כל הזמן בקירור ולא לתת להם אף פעם לגעת במים או להתחמם באוטו. כדאי לקחת אותם מהחלק הפנימי של המקרר בחנות (לא את אלו שרואים בחוץ).

2 כפיות משפר אפיה.

להשתמש בתוכנית ארוכה (בין 3:25 ל3:45 דקות).

גירסה ללא מכונת לחם

לחמניות כוסמין

11/2 כוסות קמח כוסמין מלא

11/2 כוסות קמח כוסמין מנופה (לבן)

2 כפות שמן

1 כפית מלח

2 כפות דבש

1/4כוס מים פושרים עם 1/4 כפית סוכר ו-3 כפיות אבקת שמרים -  להתפיח

3/4 כוס מים פושרים

3/4 כוס תערובת אגוזים רצויה

לערבב את כל החומרים ביחד להעמיד להתפחה מכוסה במגבת  במקום חמים עד שהבצק מכפיל את ניפחו. לקרוץ ללחמניות ולהניח בתבנית ולמרוח בביצה טרופה. להעמיד להתפחה נוספת - 1/2שעה נוספת ולהכניס ל 20-30 דקות לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. זה מוכן כשזה זהוב למעלה.

סלט גבינת פטה עם זיתים

קוביות גבינת פטה עיזים מעולה (אנחנו קונים את הגבינה של צוריאל במעדניה של המכולת השכונתית).

פלפל אדום קלוי מקולף וחתוך לרצועות קצרות. אנחנו קולים אותו לבד בטוסטראובן.

זיתי קלמטה גדולים שקולפו מהגרעינים.

רוטב פסטו תוצרת בית

שמן זית.

מערבבים את הכל. יחסי חומרים לפי העין שיהיה טעים.

למדנו את הסלט הזה מ"טיב טעם" אבל במקום להשתמש בחומרים הכי זולים אנחנו משתמשים בחומרים הכי טובים וזה מאוד משפיע.


מלפפונים חמוצים

0.5 ק"ג מלפפוני טעם.

4 עלי דפנה

גבעול סלרי ירוק חתוך לחתיכות בגודל המלפפונים או פחות.

0.5 כפית גרגרי פלפל שחור (לא טחון)

3 שיני שום חתוכים לארבע

2 טבעות בעובי 0.5 ס"מ של פלפל ירוק חריף בלי הגרעינים

צרור קטן של שמיר.


להכניס הכל לצנצנת ולכסות במים. על כל כוס מים להוסיף כפית מלח ומספר טיפות מיץ לימון. להניח ליום במקום מואר ואז להעביר למקרר.

ניתן לאכול את כל תכולת הצנצנת למעט עלי הדפנה שאינם לעיסים במיוחד.

ירקות כבושים תוצרת בית הם מקור מצוין לחידקים טובים. שיהיה לבריאות.


סלט סלמון

הכנת הסלמון:

כדאי לקנות סלמון טרי ולא סלמון קפוא. חשוב לחתוך כפילה ולא כ"סטיק סלמון" כאשר חותכים כסטייק הסלמון מאבד את השומן הפנימי שלו באפיה.

מחממים תנור או טוסטראובן עד המקסימום.

מכינים תערובת המכילה שמן. הנה כמה רעיונות:

רוטב סויה שמן ודבש:

כף סויה, כפית דבש, כפית שמן זית. אפשר גם שמן קוקוס. כמה טיפות שמן שומשום. אפשר למעוך פנימה שן שום.

רוטב חרדל ומיונז:

כף חרדל, כף מיונז וכמובן - למעוך שן שום.

אפשר להיות יצירתיים. העיקר שיהיה ברוטב קצת שמן או שומן.


למרוח את הסלמון ברוטב הנ"ל.

להכניס לתנור אחרי שהוא כבר חם לגמרי.

לאפות 11 דקות. בשלב זה החלק הדק יותר של הסלמון כבר עשוי לגמרי. החלק העבה עשוי בדרגת מדיום. אם אף אחד לא אוהב את דרגת המדיום אפשר להגיש את החלק הדק ולתת עוד 2 דקות לחלק העבה.

לוקחים חלק מהסלמון האפוי ומקררים. כאן מתחיל הסלט.


200 ג"ר סלמון אפוי כנ"ל לאחר הקרור.

2 מלפוונים חמוצים.

ביצה קשה.

מיץ לימון לפי הטעם.

כפית אחת מיונז קל וכפית אחת מיונז רגיל לפי הטעם.

0.25 כפיות מלח.

לערבב ולהגיש.